Strand nélkül nincs nyár

Gyere a vízpartra!

2022. október 03.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Strand nélkül nincs nyár

Gyere a vízpartra!

2022. október 03.

strand Aranypart Camping Siófok

Hőségben mindenki a a strand után vágyik: a hűsítő víz, a parti klíma és a fák árnyéka úgy hiányzik ilyenkor, mint egy falat kenyér. Csak az a baj, hogy mindig a legnagyobb melegben jut eszünkbe, hogy most már nem bírjuk tovább, és nagyon menekülnénk a városból a víz mellé. Csupán egy gond van ezzel, hogy ilyenkor már nem biztos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb szállást, és főleg nem a Balatonnál. Ezért ha éppen nincs is strandszezon, igyekezzünk a nyugisabb téli hónapokban előre lefoglalni a nyaralásunkat, hogy elkerüljük a főszezonban a hosszas keresgélést.

 

Siófok a vidéki városok közül az egyik legkeresettebb

Siófok a toplista élén van a vendégéjszakák számát tekintve. És ez nem véletlen. Egy gyönyörűen kiépült turistaparadicsom, gyönyörű kilátással, tiszta vízzel és folyamatos pezsgéssel.

 

A Plázs

A Plázs pár évvel ezelőtt például a második legnépszerűbb programhely volt az országban. Nemcsak a külföldiek, de a magyarok kedvelt úti célja is, és ami külön érdekesség, hogy júniusban tartózkodnak általában a legtöbben a városban. Ez azt is jelentheti, hogy sokan előszeretettel használják ki az előszezont, hiszen a mostani klímaváltozások miatt a Balaton már júniusban is igazi nyaralóhely lehet.  Már a nyár első hónapjában ugyanis elérheti a hőmérséklet a 30 fok fölötti értéket.

Számokban ez azt jelenti, hogy  a tizenkét hónap során 1 millió fölötti vendégéjszakát töltenek el átlagosan a turisták a városban.

 

Ha ennyien kedvelik, akkor érdemes időben lépni

A népszerű szálláshelyek gyakran betelnek, érdemes ezért egy ennyire keresett helyen már január-februárban, vagy éppen akár karácsony előtt, karácsonyi ajándék gyanánt lefoglalni az utazásainkat. Egyrészt azért, mert sokan későn kapnak észbe, aztán a szezon kezdetén már csak azon kapják magukat, hogy sokkal több időt kell eltölteniük szálláskereséssel, mintha a kiválasztott helyet, pár kattintással lefoglalnák a kevésbé pörgős hónapokban. És mint ahogy az a statisztikából is kiolvasható, Siófokot nagyon sokan kedvelik és keresik.

 

strand wakeboard Aranypart Camping Siófok

 

Siófoki strand – mi imádjuk, Ti is imádni fogjátok

Siófokon több strand is található, a Nagystrand a Balaton egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja. Területe több mint 8 hektár, a Balaton parti szakasz hossza 670 m.

A strand szezonálisan üzemel, minden évben májustól-szeptemberig várja a pihenni, szórakozni vágyókat.

Az Aranypart 4 kilométer hosszan terül el, mondhatjuk, hogy ez az egyik legcsaládiasabb partszakasz. Tiszta és rendezett, és mivel nagy területen terül el, még a legzsúfoltabb időszakokban is kényelmesen jut hely mindenkinek.  Szolgáltatások terén is nagyon kimagasló, büfék és számtalan vendéglátóhely található is, de minden egyéb is rendelkezésre áll, ami a kényelmet szolgálja (mosdók, értékmegőrző, pihenőhelyek, füves part).

A gyerkőcök számára homokozós részeket és játszóteret , míg a nagyobbaknak homokos röplabda pályákat alakítottak itt ki. További szórakozási lehetőséget biztosít a vízibicikli, SUP, wakeboard és csónakázás, mely eszközök itt mind bérelhetők. A legnagyobb vonzerejét mégis a beszédes nevű Csúszda utcában találjuk, ahol 2 óriáscsúszda is csak arra vár, hogy megismertesse vendégeivel a száguldás örömeit.

 

Ha Aranypart strand, akkor Aranypart Camping

Akinek szimpatikus az Aranypart strand, és szeretne minél közelebb szállást találni a vízparthoz, akkor az Aranypart Camping a lehető legjobb megoldás. A kemping közvetlenül a strand mellett van, így könnyen ki lehet jutni a partra. Ez több okból is hasznos lehet, egyrészt, nem kell leautózni a szálláshelyről a partig, másrészt, főleg, ha az ember gyerekekkel nyaral, nem kell messzire cipekedni a sok strandcuccal. Ha pedig valami mégis otthon marad, elég csak beszaladni érte. Az Aranypart Campingben ráadásul többféle szállástípusból is lehet választani, és helyben vannak az éttermek, büfék is, a gyerekek számára pedig az egész szezon alatt nemcsak a kempingben belül, de a parton is egész napos animációkat és szórakoztató foglalkozásokat szerveznek a szezon alatt.

Ne gondolkodjatok tehát sokat, ne hagyjátok, hogy a legjobb helyeket elkapkodják előletek, foglaljatok minél előbb. Akár már ősszel is elkezdhetitek tervezni a jövő évi nyaralásokat, hosszú hétvégéket, kirándulásokat, így legalább mindenki izgatottan várja majd ezeket az utazásokat.