Hajózás a Balatonon

Mutatjuk a lehetőségeket!

2022. augusztus 23.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Hajózás a Balatonon

Mutatjuk a lehetőségeket!

2022. augusztus 23.

hajózás Balaton Siófok Aranypart Camping

Tengernyi élmény, mégha nem is a tengeren. Legyen a cél kirándulás, sétahajózás, horgászás  vagy bulizás, a Balatonon mindenre van lehetőség. Siófok ráadásul egy jó kiindulási pont, a kikötőből elindulhatunk a környező települések felé, bulihajóra szállhatunk, de a közelből a kompjáratok is elérhetők Tihany felé. Lássuk mindent, ami hajózás Siófok és környékén.

 

Hajózás, sétahajózás

Egy órás ringatózás a Balatonon, miközben fújja a hajunkat a szél, vagy egy romantikus hajókázás a naplementében, remek kiegészítése lehet a balatoni tartózkodásunknak. A sétahajók tavasztól őszig közlekednek, több frekventáltabb kikötőből is indulnak, és a körutat követően a kiinduló kikötőbe térnek vissza. A főidényben sűrűbben indulnak a járatok, melynek menetrendjeiről ezen a linken tudtok tájékozódni.

 

Kompjáratok – a déli partról a csodálatos Tihanyba

A Balaton déli partja  nagyon közkedvelt a családosok és fiatalok körében is, és bár számtalan programlehetőség várja itt is a nyaralókat, néha érdemes áthajózni az északi part szépségeit is megcsodálni. A hajózás a szántódi révből is lehetséges reggel 7-től közel éjfélig 40 percenként indulnak kompok és természetesen vissza is. A kompközlekedés legfőbb előnye, hogy nem kell körbe autózni a Balatont, ráadásul a gyakori dugókat is el lehet ezáltal kerülni.

A kompok egész évben közlekednek, a hajózás csak szélsőséges időjárás és kedvezőtlen jégviszonyok esetén nem üzemel.  A menetidő 8 perc, egy személygépkocsit 2200 Ft-ért visznek át a túlsó partra.

A Szántód – Tihany komjáratairól bővebben »

 

Települések közötti hajózás

Két legyet is üthetünk egy csapásra, ha Siófok környékét nem autóval barangoljuk be, hanem hajóval. Siófokról Balatonfüredre, Tihanyba és Balatonföldvárra is el tudunk jutni, de érdemes tájékozódni a járatokról, mert főszezonban és elő- és utóidényben változik a Bahart menetrendje. A hajóik rendszerint az október 23-i ünnepi hétvégéig közlekednek az előre meghirdetett menetrend szerint, újdonság azonban, hogy a késő őszi időszakban tematikus hajóprogramokkal hosszabbítják meg a szezont.

 

hajózás camping balaton mobileház lakókocsi parcella sátor

 

Speciális hajós programok

Yacht bérlés – vágjunk fel egy kicsit

Siófokon természetesen többféle típusú hajót is lehet bérleni. Egy kis luxusért sem kell az Adriára menni, a helyi kikötőben vitorlást, party hajót és yacht élményt nyújtó motoros hajókat is lehet kölcsönözni, amelyek felejthetetlenné tehetnek egy szülinapot vagy baráti összejövetelt. Nincs képesítésed? Az sem akadály, hiszen 2022-től elektromos Pontoon hajók bérlésére is van lehetőség 35 000 Ft-tól kezdődően. Ha pedig valami komolyabb csónakot szeretnél, vagy nem bízod a véletlenre a dolgot, még hajókapitányt is biztosítanak.

A lehetőségekről itt kaptok részletes információt »

 

Extrém kaland – Hyperjet Boat a Balatonon

Szereted a száguldást és a feltörő hullámokat? Akkor próbáld ki ezt az igazán különleges adrenalin bombát. A Jet boat egy 880 lóerős motorcsónak, mely szó szerint hasít a vízen, farol, és olykor alá is merül, azaz 20 perc tiszta őrület. A hajót a siófoki hajóállomás 4-es állásán találjátok, ahonnan nyáron 10:30-tól félóránként indul a móka.

Videós ízelítőt a hyperjet oldalán is találtok »

Ugyanitt vízi taxi szolgáltatást is igénybe vehettek, Balatonfüred felé. Az ajánlat szerint a csónakok hipergyorsan érnek át az északi part egyik leghíresebb turisztikai központjába.

 

Horgásztúrák a Balatonon

Professzionális horgásztatás a Balatonon – akár már ilyen szolgáltatást is igénybe vehettek, ha épp a horgászás a szenvédelyetek. Stégről, csónakból és hajóról is kínálnak most már szervezett horgászatokat csapatoknak rövidebb vagy hosszabb időre is. Az abszolút rajongók még akár egy hetes túrán is részt vehetnek.

Bővebben itt olvashatsz róla »

 

Vitorlázás – túra, kalandozás, ringatózás

Ma már nem kell olajmágnásnak lennie valakinek, hogy átélje a vitorlázás adta hajózás örömét. Nem kell ugyanis se hajót fenntartani, sem a kikötőt bérelni, hanem egyszerűen csak ha ehhez szottyan kedvünk, akkor el kell sétálni a siófoki kikötőbe, ahol többféle hajót is lehet bérelni. Tervezhetünk akár egy egyhetes balatoni hajókázást is, vagy ha a büdzsénk nem engedi meg, akkor egy napra vagy pár órára is kölcsönözhetünk vitorlást. A vitorlázás iránt még csak érdeklődők számára leginkább a kapitányos kirándulásokat javasolják, ami akár egybeköthető egy gyors elméleti és gyakorlati alapoktatással.

További infó itt »

 

Party és bulihajók

A fiatalok, vagy örök bohémok számára kihagyhatatlan. Hatalmas zenés bulik a víz közepén a fedélzeten, több ez mint egy hagyományos diszkó! Különleges helyszín, DJ-k, fények és balatoni panoráma – ezek a bulihajók, amelyek Siófokon péntek és szombat esténként várják a szórakozni vágyókat.

Bővebben »

 

Szállás mobilházakban, lakókocsi parcellákon vagy sátorban

Az Aranypart Camping felkészült az elő- és utószezonra is! Mobilszaunával és szaunaszeánszokkal várunk titeket. A kempingben található masszázs is. Lehetőség van természetesen bicaj bérlésére is. Remek vendéglátó helyek várnak, ahol a strand büfé kínálattól egészen az éttermi kínálatig mindent megtalálsz.

Szállásért keressétek az Aranypart Campinget »