5 érv az utószezon mellett

Őszi utazás

2022. augusztus 18.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

5 érv az utószezon mellett

Őszi utazás

2022. augusztus 18.

utószezon nyaralás Aranypart Camping Siófok Balaton

A munka miatt nem tudtál még elmenni nyaralni? Ne csüggedj, használd ki az utószezont, és kapcsolódj ki! Van pár megfontolandó dolgok, amiért érdemes még akár az ősz elején nekiindulni, hogy a nap utolsó sugarait még magunkba szívjuk.

 

5 érv az utószezon mellett

 

 1. Szeptemberben is még sokáig tart a nyárias idő

A Balaton, főként a klímaváltozás miatt még szeptemberben is kiváló úti cél. A hőmérséklet gyakran 30 fok körüli, vagy akár a fölött van, így szinte igazi nyári hangulatban tölthetjük el a pihenésünket a parton. Hazánkban 2015 óta figyelhető meg, hogy bár a nyarak melegszenek fel a legjobban az évszakok közül, a májusok és a szeptemberek melegedése is jelentős.

A vénasszonyok nyara tehát kedvező lehet egy-egy Balatonnál töltött naphoz, vagy akár egy teljes héthez. Arról se feledkezzünk meg, hogy a víz hőmérséklete is igen kellemes még ilyenkor, szóval ne keressük a kifogásokat, használjuk ki az utolsó lehetőségeket a strandolásra.

Érezhetően melegebb idő van szeptemberben a Balatonnál »

 

2. Az utószezon előnye, a nyugalom

A főszezon nyilván a legfrekventáltabb időszak, hiszen akik gyerekekkel szeretnének nyaralni, azok igyekeznek a nyári szünidőre időzíteni a szabadságukat. Ilyenkor nagy a pezsgés a strandon, és sok ember fordul meg a Balatonnál. Viszont az utószezonban csillapodik a balatoni üdülők turistaforgalma is, így ez az időszak alkalmas lehet olyanok számára, akik kicsit nyugodtabb körülmények között szeretnék tölteni a pihenésüket.

A zsúfolt part, a folyamatos nyüzsgés elkerülése érdekében ezért érdemesebb elő-vagy utószezoni időpontokat foglalni, ami ráadásul segít kicsit kitolni a nyár érzését is. Fiatalabb, vagy idősebb párok számára kimondottan ideális ez az időszak, de akár olyan családok számára is, ahol kisebbek a gyerekek, és még nem kell alkalmazkodni az iskolakezdéshez. Használjátok ki, ha van rá lehetőség!

Még szeptemberben is találtok programokat Siófokon »

 

utószezon nyaralás Aranypart Camping Siófok Utószezoni nyaralás Aranypart Camping Siófok

 

3. Elűzi a nyár végi depit

Te is kicsit mindig elszomorodsz, hogy lassan vége a szép időnek, és úgy érzed, jó lenne még egy utolsó nyári élmény? Akkor ez a legszebb alkalom arra, hogy rátegyél egy lapáttal, és csobbanj vagy kirándulj egyet. Nem is kell messzire menned, hogy feldobd kicsit a hangulatodat, és töltődj.

Élvezd ki utoljára a Balaton vizét, sétálj a parton és egyél, igyál valami finomat a szabadban, mielőtt beköszöntenek a szürke hétköznapok. Ha az előző mondatokban magadra ismertél és még nem hallottál az augusztusi depresszióról, akkor itt az ideje elgondolkodni azon, hogy miként tudsz a nyár vége felé picit javítani ezen a kellemetlen érzésen.

Az élet olyan rövid, miért ne ragadnánk meg minden lehetőséget, ami boldoggá tesz minket. 😀

 

4. Remek alkalom kirándulásokra

Ugyan a jó idő valószínűleg akár szeptember végéig kitart manapság, mégsem számíthatunk akkora hőségre, mint a nyár kellős közepén. Ezáltal remek lehetőség nyílik olyan tevékenységekre, amelyek még ha végezhetők is kánikulában, nem biztos, hogy a legnagyobb élvezetet nyújtják.

Egy hosszabb gyalog- vagy biciklitúra, a vidék és műemlékek felfedezése, városnéző körút vagy bortúra – ezek mind-mind pompás és akár intellektuális feltöltődést kínálnak, de sokkal kellemesebben telnek, ha mérsékelten meleg időt fogunk ki. Erre viszont tavasszal vagy kora ősszel van igazán esélyünk, így az ilyen típusú kiruccanásokat jobb az utószezonra időzíteni.

Látnivalókat is bőven találsz a környéken »

 

5. A feltöltődés mindenkinek jár

Mindenki élete más, azonban talán egyet biztosan kijelenthetünk: a felgyorsult világunkban, ráadásul a folyamatos bizonytalanságok közepette, inkább vagyunk feszültek, sokszor leterheltek. Sajnos, ennek ellenére a munka és a létfenntartás oltárán sokszor lemondunk olyan dolgokról, amelyek pont ahhoz szükségesek, hogy egyensúlyban maradjunk.

Az apró piciny örömök még inkább felértékelődnek manapság, és hozzájárulnak ahhoz, hogy boldogoknak érezzük magunkat. Éppen ezért ne a kikapcsolódás és pihenés, valamint a saját magunkkal való törődés szoruljon a háttérbe, mert pihenés nélkül túl hosszú lesz az év.

+1  Ha az 5 pontból legalább az egyikkel egyetértesz, válaszd a Aranypart Campinget, ahol a nyugalmat, a szórakozást vagy épp feltöltődést egy helyen megtalálod. Kérj ajánlatot utószezonra honlapunkon:

Árajánlat kérés »