Költs kevesebbet a nyaralásra

Sátorral a kempingben!

2022. június 17.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Költs kevesebbet a nyaralásra

Sátorral a kempingben!

2022. június 17.

sátor - Aranypart Camping Balaton Siófok

Biztos mindenki elgondolkodott már azon, hogyan tudná csökkenteni a kiadásait nyaraláskor. Főként, ha családdal utazunk, nem mindegy, hogy mire mennyit költünk, és mit tudunk megengedni magunknak. Az elmúlt egy évben sajnos 15-30%-kal emelkedtek a vendéglátásban az árak mind a szállás, mind az ételek tekintetében, így érdemes esetleg elgondolkodni azon, hogy olyan szállástípust válasszunk, melyen spórolhatunk is.

 

 A sátor a legolcsóbb megoldás

Sokan úgy gondolják, hogy kinőttek a sátrazásból, esetleg kényelmetlennek találják, pedig sátrazni jó móka, csak ki kell választanunk a nekünk legmegfelelőbb sátrat. Ha komolyan gondoljuk a dolgot, akkor érdemes akár egy drágább fajtát vásárolni, hogy utána akár évekig használhassuk.

A jelenlegi szállásdíjak mellett még egy spéci sátor is megtérül akár az első nyári szezon alatt. A sátorhelynél  nincsen olcsóbb szállásdíj, ami függ természetesen a helytől és időponttól is, de annyi biztos, ma már nemigen találunk szállást ebben az árkategóriában.

A kempingezés egyfajta életérzés is – ha nyitottak és rugalmasak vagyunk, valamint szeretjük a természetet, akkor nyugodtan belevághatunk egy sátras nyaralásba. Az időnk nagy részét úgysem a szálláshelyen azaz ebben az esetben a sátorban töltjük, hanem a vízparton, az erdőben vagy egyéb kiránduláson, esetleg a sátorhely előtt a tűz mellett, ezért leginkább csak alvásra és a csomagok megőrzésére szolgál, akkor pedig miért  fizetnénk többet csak azért, hogy este letegyük valahol a fejünket.

 

A kempingezés újra kezd divatossá válni

A kempingezés ma már nem csak az úttörő táborok szellemét felidézők számára izgalmas, hanem egyre többen hódolnak ennek a kikapcsolódási formának. A kempingek is már törekednek arra, hogy a fokozott igényeknek megfeleljenek, ezért extra szolgáltatásokkal, magas színvonalú ellátással és szép, rendezett környezettel várják a vendégeket. Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy a kempingezés trendi, sőt fenszi. És ehhez a megfelelő outdoor felszereléseket is be lehet szerezni.

 

Sátrakból is létezik már luxuskategória

Csak hogy példát mondjunk: vannak olyan felfújhatós sátrak, amelyek 200-300 000 Ft-ba kerülnek. Ezek azonban nagyon gyorsan felállíthatók, tulajdonképpen egy pumpával 10 perc alatt felfújhatók, és már csak rögzítenünk kell a sátrunkat.

A felfújható sátrak rendkívül stabilak, nagy szélben is stabilan állnak és tágas lakóteret biztosítanak. Eső esetén a fedett előteret is ki lehet használni és egy jó kempingasztal-kempingszék párosítással az otthon kényelmét is felül lehet múlni.

Tehát ha nem szeretnénk különösen sokat vacakolni a sátor felállításával és összecsomagolásával, valamint kényelmes és tágas lakóteret szeretnénk, akkor ezek jó megoldás lehetnek, főként családok számára.

 

sátor - Aranypart Camping Balaton SiófokAranypart Camping – Siófok

 

A környezetbarátok számára itt a pamut

A pamut egy természetes légáteresztő anyag, amely megfelelő gondozással sok évig kitart. Az anyag, amelyből a sátor készült, száraz időben kiválóan légáteresztő, esőben pedig vízálló. A hordozható lakhelyeknek először át kell menniük az ún. Weathering folyamaton.

Mivel az új sátrak még nem teljesen vízállóak, szükséges, hogy legalább 45 percig legyen kitéve esőnek, és utána tökéletesen legyen megszárítva. Ez által a varrások körüli szálak összehúzódnak. Ezt követően a további nedvesítés hatására a szálak megduzzadnak, és a szövet vízhatlanná válik. Néha a folyamatot meg kell ismételni ahhoz, hogy tartós legyen.

 

Sátorhelyet online?

Az Aranypart Campingben a sátorhelyeket is online tudod lefoglalni, így időben biztosíthatod sátorhelyedet, hogy ne találkozz a „Megtelt” feliratú táblával. A nyaralásod így tervezhetővé válik.

Sátorhely foglalás »

 

Mennyit spórolhatunk ha sátorhelyet bérlünk?

Induljunk ki abból, hogy két fő számára egy 2 személyes szállodai szoba vagy apartman árának egy sátorhely csak a töredéke. Az sem mindegy, hogy hány személyre kell szállásdíjat fizetnünk, vegyünk például egy családi nyaralást. Ha a családnak sátorhelyet bérlünk, ami 2 fő díját eleve tartalmazza, akkor ebben az esetben csak a plusz fő részére kell szállásdíjat fizetni.

Ha egy hétre utazunk, akkor nagyon durva számítások szerint egy 4 tagú család akár százezer forintot is meg tud takarítani a szálláson.

Sátorhelyeink árait itt találod »