Nyaralás előtt

Érvényes személyi okmányok!

2024. január 20.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Nyaralás előtt

Érvényes személyi okmányok!

2024. január 20.

nyaralás - Aranypart Camping Siófok Balaton

Megváltoztak a szállásfoglalás szabályai

Ha nyaralásra készültök és szállást is foglalnátok az utazáshoz, fontos tudnotok, hogy 2021 szeptemberétől új jogszabályoknak kell eleget tenniük a szállásadóknak. A szabályozás annyiban érinti a vendégeket, hogy érkezéskor be kell mutatniuk okmányaikat adatrögzítés céljából.

Indulás előtt minden esetben győződjetek meg arról, hogy az iratok nálatok vannak, különben a szállásadók nem fogadhatnak benneteket. Ezek a szabályok megkerülhetetlenek, érvényes okmányok nélkül ugyanis nem foglalhatjátok el a szállásotokat.

Az alábbiakban minden fontos tudnivalót összefoglaltunk nektek, annak érdekében, hogy semmi se állhasson az önfeledt nyaralás útjába:

Nyaralás előtti teendők

Ellenőrizzétek nyaralás előtt az okmányokat!
A felnőtteknek és a 18 év alatti gyerekeknek is szükségük van érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre, amivel a személyazonosságukat igazolni tudják!

 

Milyen iratokkal tudjátok azonosítani magatokat?

Érvényes, fényképes igazolványra van szükség, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél, és ez kortól függetlenül mindenkire vonatkozik. Ha pici babával vagy gyerekekkel utaztok, akkor időben készíttessétek el a részükre is a fényképes okmányt, hogy a becsekkolással ne legyen probléma. Jelenlegi jogszabály lehetőséget biztosít arra, hogy a 14 éven aluli gyermekek esetében elegendő a szülők nyilatkozata. Érdemes azonban nyomon követni az érvényben lévő szabályozást, hogy a későbbiekben se érjen nem várt meglepetés.

Tipp: Már a szállásfoglaláskor ellenőrizzétek a személyes okmányaitokat, hogy érvényesek lesznek-e a nyaralás időtartamában.

 

Miért szükséges ez?

Azért fontos, hogy kéznél legyenek az okmányok, mert  a turisztikai szektorba digitális okmányolvasókat vezettek be. Minden szállásadónak rendelkeznie kell ezzel az eszközzel, mellyel a vendég személyes dokumentumai alapján rögzíti az adatokat a VIZA rendszerbe. A szállásfoglalás után a szállásra való bejelentkezéskor ezt köteles a szállásadó megtenni. Ha nincs nálatok megfelelő okmány, vagy az lejárt, nem tudjátok megkezdeni a nyaralást egyetlen szálláshelyen sem.

 

Mi az a VIZA?

A VIZA egy vendégazonosító rendszer, mely a Vendég Információs Zárt Adatbázis rövidítése. A szálláshelyek egy digitális okmányolvasó segítségével kötelesek rögzíteni a szállásfoglalás után, a bejelentkezéskor, a szállásfoglalók adatát, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatbázishoz hasonlóan.

 

A rögzítendő adatok a következők:

  • családi és utónév;
  • születési családi és utónév;
  • születés helye;
  • születés ideje;
  • vendég neme;
  • állampolgárság;
  • anyja születési családi és utóneve (ha az azonosító dokumentum tartalmazza);
  • személyazonosító vagy úti okmány azonosító adatai.

 

nyaralás - Aranypart Camping Siófok BalatonNyaralás – Aranypart Camping & Apartments Siófok Balaton

 

Bejelentkezés

A szállásfoglalás után, de a nyaralás megkezdése előtt, a recepción kell bejelentkezni és elvégezni az okmányazonosítást is.

 

Recepció – mikor tudtok bejelentkezni?

Az Aranypart Camping & Apartments recepciója a kemping nyitvatartási ideje alatt éjjel-nappal elérhető, azonban az érkezést érdemes még kapuzárás előtti időintervallumba időzíteni. Ebben az időszakban ugyanis autó csak indokolt esetben hajthat be gépjármű a kemping területére. A kapu 23.00 és 6.00 óra között tart zárva, az utazás tervezésénél kérjük, ezt vegyétek figyelembe.

 

Parkolás – ki és hol parkolhat a kempingben

A vendégek nyugalma és biztonsága érdekében egy rendszámfelismerő rendszert vezettünk be, ami azt jelenti, hogy kizárólag a szállást foglaló, és azt kifizető vendégek tudnak gépjárművel behajtani a kemping területére. A becsekkolást megelőzően ezért csak a kempingen kívül lehetséges  parkolni, amennyiben viszont a bejelentkezés és fizetés sikeres volt, a sorompó automatikusan felnyílik. Ezt követően már az itt tartózkodásotok teljes ideje alatt  ingyen parkolhattok saját parcellátokon vagy a lefoglalt mobilház mellett kijelölt helyen.

 

A zavartalan pihenés a nyaralás alatt

Az Aranypart Camping & Apartments népszerű szálláshely és a vendégeink között sokan vágynak valódi pihenésre és kikapcsolódásra az itt tartózkodásuk alatt. Ennek érdekében vezettük be az este 11 órától kezdődő csendes pihenőt, amikor is tilos a hangoskodás, és a gépjárművek is csak nagyon indokolt esetben közlekedhetnek a kempingben. Fontosnak tartjuk, hogy minden vendégünk jól érezze magát, ezért ebben kérjük az együttműködéseteket.

 

Kutyabarát szálláshely

A kemping hatalmas zöld területen helyezkedik el, ezért ideális arra, hogy a kutyusokat is vendégül lássuk. Nyaralás előtt jó, ha tudod, hogy a parcellákon több kisállatot is tudunk fogadni, mobilházainkba azonban egységenként 2-2 kutyus jöhet a nyaralásra. Ahhoz, hogy a kutyás nyaralás felhőtlen legyen bizonyos szabályokat be kell tartani. Ha házi kedvenceitekkel érkeztek, akkor szükség lesz az állatok oltási könyvének bemutatására. A kutyusok oltási könyve se maradjon otthon. A póráz  is legyen veletek, mert annak használata az ijedelmek és esetleges balesetek elkerülése érdekében kötelező.

 

Strand

Az Aranypart Camping & Apartments Siófokon, közvetlenül a Balaton közelében található, a kemping vendégei használhatják a szabad strandot, így nem kell strand belépőt vásárolni, és a strandfelszerelést sem kell messzire cipelni, hiszen a kempingből több közvetlen kijárat is van a part felé. A strandot 2021-ben újítottak fel, számos büfé, wakeboard pálya és vízibicikli kölcsönző is található itt.

A szórakozás és a kikapcsolódás garantált itt az Aranyparton. Ne feledkezzetek meg a fent említett fontos tudnivalókról és máris kezdődhet a nyaralás.

További fontos tudnivalók az Aranypart Camping & Apartments házirendjéről »