Hétköznapok vagy hétvégék?

5 érv a tavaszi hétköznapok mellett

2023. április 25.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Hétköznapok vagy hétvégék?

5 érv a tavaszi hétköznapok mellett

2023. április 25.

hétvége hosszúhétvége Balaton szállás Aranypart Camping Siófok

Kapcsolódj ki tavasszal az Aranypart Campingben!

Kempingezni tavasszal is nagyszerű élmény, nem véletlen, hogy sokan alig várják már a szezonnyitást. 2023. április 21-től az Aranypart Camping is megtelik élettel, mert tényleg nem lehet ellenállni egy kis kikapcsolódásnak. A tavaszi hétvégéken már kimondottan nagy a nyüzsgés Siófokon, de a hétköznapokon még sokkal csendesebb a Balaton part. Ahogy közelít a nyár, az idő egyre melegebb és a vízpart is egyre csábítóbb lehet. Éppen ezért érdemes kihasználni, ezt a különleges időszakot, hiszen a tavaszi szezonban igazi nyarat idéző élményekben lehet részünk.

 

hétvége hosszúhétvége Siófok Balaton Aranypart Camping

Fűtött üdülő- és mobilházak Siófok Balaton Aranypart Camping Siófok, Balaton

 

Miért ajánljuk a tavaszi hétköznapokat?

 

1. Hétköznap Tiéd a Balaton

A tavaszi szezon különleges lehetőséggel ajándékoz meg minket, ilyenkor ugyanis a népszerű turistacélpontokat kényelmesen tömeg és sorban állás nélkül meglátogathatjuk. A Balaton part is csendesebb, amerre a szem ellát békés víztükör fogad, a parton pedig háborítatlan sétát tehetünk a gyönyörű fák között. Nincsenek sokan, sőt, néha tényleg úgy érezheted a Balaton csakis a tiéd!

Tavasszal az Aranypart Camping már megnyitja kapuit, de ilyenkor még nálunk sincs teltház. Ha hétköznap látogatsz el ide, olyan érzésed lehet, mintha a számtalan szabadidős és kényelmi szolgáltatás csak arra várna, hogy élj a lehetőséggel.

 

2. Kevesebb a stressz

Az emberek többsége általában nyárra időzíti a nyaralást, lemondva a tavaszi pihenés előnyeiről. Pedig az előszezonban nem csak a kempingben, de a környékbeli kirándulóhelyeken sincsenek tömegek, így lehetőség nyílik egy stresszmentesebb nyugodtabb időtöltésre.

Senki nem szeret sorban állni, várakozni, vagy azzal szembesülni, hogy a zsúfoltság miatt nem fér fel a kiszemelt hajóra.  Ettől a feszültségtől megkímélhetjük magunkat, ha a tavaszi hétköznapokra időzítjük a nyaralást, hiszen ilyenkor elkerülhető a tömeg. Szuper dolog úgy nyaralni, hogy mindenhová egyszerűen, gyorsan bejuthatunk. Nem csoda, hogy az utóbbi években sokan választják az előszezoni kikapcsolódást, ezért a hétvégék sokszor a inkább a nyári forgatagra emlékeztetnek itt Siófokon.

 

2. Csodás a természet

Tavasszal élvezhetjük a kellemes időjárást, ami ideális a szabadtéri programokhoz, hiszen nincs forróság, így szabadabbnak és energikusabbnak érezzük magunkat, ilyenkor szívesebben indulunk felfedezőutakra, választunk aktív kikapcsolódást. Emellett éjszaka a hőmérséklet lecsökken, így a kellemes pihentető éjszakai alvás is garantált.

A tavasz az az időszak, amikor a természet újraéled. A növények és az állatok is aktívabbak, a fák üde zöldek és a környék tele vannak színes virágokkal. A csodás természetet ajándékait úgy élvezhetjük ki igazán, sokat kirándulunk, vagy csak nézelődünk, nagyokat sétálunk a vízparton. Mindezekre érdemes akár több napot is rászánni. Ha hétköznap jönnénk, kisebb lesz a forgalom, a népszerű helyeken kevesebb emberrel lehet találkozni, ami lehetőséget ad egy békésebb szemlélődésre és arra, hogy a saját tempónkban fedezhessük fel a környék szépségeit.

 

4. Több lehetőség, olcsóbban

A hétköznapok egyik legnagyobb előnye, hogy általában változatosabb programok és tevékenységek állnak rendelkezésünkre, mint a hétvégéken. Ilyenkor van lehetőségünk igazán bepillantani a városi élet mindennapjaiba és az üzleteket valamint a különböző szolgáltatásokat is nagyobb valószínűséggel találjuk nyitva.

Mivel a hétvégék még tavasszal is nagyon népszerűek az utazók körében itt a Balaton parton, ezért könnyen megeshet, hogy hétköznap egyszerűen olcsóbban jön ki ugyanaz a nyaralás, mintha hétvégére szerveznénk. A tavaszi hétköznapokon gyakran találkozhatunk alacsonyabb árakkal néhány szolgáltatás, vagy belépőjegy esetén, de a legjobb, hogy ilyenkor még a szállásunk is olcsóbb lehet az Aranypart Campingben.

5. A hétköznap pihentetőbb, mint a hétvége

Azok a szürke hétköznapok – így szoktuk jellemezni a mindennapjaink hangsúlyosabb részét. Egy-egy hétvégi kiruccanás valóban üdítő lehet, de sokszor sajnos kevésnek bizonyul és nem hozza el a várva várt felfrissülést. Sőt, sokszor inkább elfáradunk a programokkal telezsúfolt hétvégi utazásoktól és a végére nyúzottabbak leszünk, mint előtte voltunk. Vajon mit rontunk el?

A titok nyitja az idő. Hiszen ahhoz, hogy igazán ki tudjunk kapcsolni, hogy pihenjünk is, ne csak rohanjunk egyik programról a másikra, hogy legyen alkalmunk élvezni és valóban átélni az élményeket időre van szükség. Egy hétvége túl rövid ehhez. Mivel a legtöbben elsősorban hétköznap dolgozunk ezért ha a munkából szeretnénk kicsit kiszakadni, érdemes kivenni pár nap szabadságot néha és meghosszabbítani egy-egy hétvégét, így a balatoni kiruccanás nem csak egy futó kirándulásnak tűnik majd, hanem a valósi nyaralós életérzést hozza el.

 

Tipp: Csapjatok le a hosszú hétvégékre, hiszen a pihenésre lettek kitalálva! Egy kis huncutság is belefér? Hosszabbítsátok meg a hosszú hétvégét és maradjatok még pár napot a kempingben, amikor már mindenki visszatért a normális kerékvágásba. A nyüzsgő szuper programok után élvezhetitek a csendet és azt, ahogy a Balaton csak Nektek fodrozódik.

 

Szállást foglalni online egyszerűen, néhány pillanat alatt lehet. A szállásotokat fizethetitek bankkártyával, vagy akár SZÉP kártyával is. Ne feledjétek a Balatonon a hétfők is csodálatosak.