Balatoni nyaralás már áprilisban?

Túl korai, vagy mégsem?

2023. április 14.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Balatoni nyaralás már áprilisban?

Túl korai, vagy mégsem?

2023. április 14.

Balaton kemping Aranypart Camping Siófok

Áprilisban nyit az Aranypart Camping!

Végre kezdetét veszi az év legjobb időszaka a Balatonon, április 21-én nyit az Aranypart Camping, indul az előszezon! Tavasszal rendszerint már nagy a sürgés-forgás a kempingben, hogy minden készen álljon a fogadásotokra. Sokan kérdeztétek tőlünk, miért éppen áprilisban nyitunk, ez nem túl korai egy balatoni nyaraláshoz?

 

Túl korai volna?

Számos okunk van arra, hogy teljes bizonyossággal állítsuk, a nyaralást nem lehet túl korán elkezdeni! Mi az Aranypart Campingnél imádjuk a tavaszi Balatont és szeretnénk megosztani veletek is azt a sok-sok szuper élményt, amiben részetek lehet ebben az időszakban. Szó, ami szó itt kell lennetek, hogy a saját bőrötökön is megtapasztaljátok az előszezon előnyeit és természetesen a simogató tavaszi napsugarakat! Addig is, amíg megtervezitek az év első nyaralását, az alábbiakból kiderül, mitől olyan különleges a tavaszi kempingezés.

 

Mit lehet csinálni tavasszal a Balatonon?

Az emberek többsége rajong a vízparti nyaralásokért, a Balaton és a mindig nyüzsgő Siófok nyaranta a turisták első számú célpontjai között szerepel. Az áprilisi, májusi időszakot azonban sokan korainak tartják egy balatoni kiruccanáshoz, hiszen hazánkban ezek a hónapok még nem kimondottan alkalmasak a klasszikus értelemben vett strandolásra. Kár lenne azonban azt gondolni, hogy a Balaton csupán egy kis pancsolásról szól, hiszen sok-sok izgalmas program, remek kirándulások és érdekes látnivalók is várnak a környéken. A legtöbb tevékenységet egy barátságosabb tavaszi időjárás esetén még szórakoztatóbb és kellemesebb is űzni, mint a nyári rekkenő hőségben.

Siófok felfedezésén túl közvetlenül a kempingben is találtok olyan tevékenységeket, amelyek segítenek kikapcsolni, kiszakadni a morcos hétköznapokból és a családdal, vagy a barátokkal tölteni az időt. Miért várnánk még hónapokat, ha már áprilistól is lehetőségünk van mozogni a szabadban, jókat enni, pihenni és önfeledten élvezni az életet?

 

Balatoni nyaralás már áprilisban? 2

Tűzoltó autóból átalakított lakóautó az Aranypart Campingben

 

Íme néhány ötlet, a tökéletes előszezoni kemping élményhez:

 

Strandolás

A tavaszi strandolás meglepően hangozhat, de a Balaton parton pihenni és élvezni a napsütést mindig jó ötlet. Erre tavasszal is van lehetőségünk. A melegebb időszakokban, akár napozhatunk is. A bátrabbak a jéghideg vízben is megmártózhatnak egyet, ami nagyon jó stresszcsökkentő, jót tesz a vérkeringésnek és bátorság próbának sem utolsó! Ne felejtsük el, hogy még tavasszal is fontos a megfelelő napvédelem és hidratálás.

 

Vízparti séták

A tavasz az egyik legkellemesebb időszak a vízparti sétákra. Ilyenkor a hőmérséklet még nem olyan magas, és a strandok sem olyan zsúfoltak, mint a nyári időszakban. Felfedezhetitek a part menti útvonalakat és élvezhetjük szépséges kilátást.

 

Vízi sportok

Az áprilisi, májusi  időszak éppen ideális a vízi sportok kipróbálásához, mint például a szörfözés, vagy kajakozás a SUP. A vízi sportok szempontjából is igaz, hogy a tavasz az egyik legelőnyösebb időszak a gyakorlásra, hiszen ilyenkor kevesebb ember van a vízen, mint a nyári szezonban.

 

Horgászat

Tudtátok, hogy a tavasz kedvez a horgász szerencsének is? Ilyenkor a víz még nem túl meleg, ezért a halak is aktívabbak. Választhattok egy jó helyet, előkerülhet a pecabot és élvezhetitek a csendet és a nyugalmat.

 

Röplabda

Az Aranypart Campingben számos szabadtéri sporttevékenységre van lehetőségetek, amelyek közül nagy kedvencünk a röplabda. Szervezhettek csapatot a barátokkal vagy családotokkal, és élvezhetitek az aktív kikapcsolódást, közvetlenül a kempingben.

 

Piknikezés

Hozzatok magatokkal piknikkosarat, plédet és élvezzétek a finom falatokat a Balaton parton. A piknikezés nemcsak étkezés, de nagyszerű kikapcsolódás is egyben. Ráadásul a kempingben található ABC-ben mindent beszerezhettek, ami egy idilli piknikezéshez szükséges lehet.

 

 

 

Gyönyörködés a naplementében

A balatoni naplemente minden évszakban magával ragad, de a tavasz egy különleges időszak, hiszen ilyenkor kapja vissza a természet a színeit. A fák friss lombkoronája, a víz kékje ránk is üdítően hat, de ilyenkor a nap sugarai lágyabbak és a délutáni kora esti fények különösen intenzívek.

 

Fotós kirándulás

Az fotózás lehetősége ma már ott van a zsebünkben, de ha van egy kis hobbi fényképezőgépetek, netán komolyabban foglalkoztok a fotózással, akkor a tavaszi Balatont egyszerűen nem hagyhatjátok ki! Ilyenkor nincs tömeg, szabadon készíthetünk képeket a legmegkapóbb balatoni látképekről.

 

Túrák két keréken

Az Aranypart Campingben biciklit is bérelhetünk és máris indulhatunk felfedezni a környék szépségeit. Béreljetek bringát és élvezzétek a kerékpározás nyújtotta szabadságot.

 

És még sok minden más vár…

Ez csupán néhány ötlet amit egy tavaszi kempingezés során könnyedén megvalósíthattok. Sokáig sorolhatnánk még a jobbnál jobb programokat, hiszen mindezek mellett megemlíthetjük a hangulatos bográcsozást a kempingben, vagy a szuper hajókirándulásokat a siófoki kikötőből indulva, a város látnivalóit és a remek programlehetőségeket is. A szabadidős programoknak csak a fantáziátok szab határt.

 

Kipróbálnád az előszezont? Foglalj szállást az Aranypart Campingben!

Összességében az előszezoni kempingezés nem csak kényelmes, de kellemes és csendes élmény lehet, amely ideális azok számára, akik keresik a nyugalmat a szabadságot és a természet szépségeit. Ha van kedvetek egy balatoni kiruccanáshoz, foglaljatok szállást online. Nem érdemes sokat várni, hiszen a szabad helyek ebben az időszakban is gyorsan fogynak. Az online foglalás egyszerű és szállásotokat fizethetitek bankkártyával, vagy SZÉP kártyával is.