Balatoni nyaralás már áprilisban? Túl korai, vagy mégsem?

Áprilisban nyit az Aranypart Camping!

Végre kezdetét veszi az év legjobb időszaka a Balatonon, április 21-én nyit az Aranypart Camping, indul az előszezon! Tavasszal rendszerint már nagy a sürgés-forgás a kempingben, hogy minden készen álljon a fogadásotokra. Sokan kérdeztétek tőlünk, miért éppen áprilisban nyitunk, ez nem túl korai egy balatoni nyaraláshoz?

 

Túl korai volna?

Számos okunk van arra, hogy teljes bizonyossággal állítsuk, a nyaralást nem lehet túl korán elkezdeni! Mi az Aranypart Campingnél imádjuk a tavaszi Balatont és szeretnénk megosztani veletek is azt a sok-sok szuper élményt, amiben részetek lehet ebben az időszakban. Szó, ami szó itt kell lennetek, hogy a saját bőrötökön is megtapasztaljátok az előszezon előnyeit és természetesen a simogató tavaszi napsugarakat! Addig is, amíg megtervezitek az év első nyaralását, az alábbiakból kiderül, mitől olyan különleges a tavaszi kempingezés.

 

Mit lehet csinálni tavasszal a Balatonon?

Az emberek többsége rajong a vízparti nyaralásokért, a Balaton és a mindig nyüzsgő Siófok nyaranta a turisták első számú célpontjai között szerepel. Az áprilisi, májusi időszakot azonban sokan korainak tartják egy balatoni kiruccanáshoz, hiszen hazánkban ezek a hónapok még nem kimondottan alkalmasak a klasszikus értelemben vett strandolásra. Kár lenne azonban azt gondolni, hogy a Balaton csupán egy kis pancsolásról szól, hiszen sok-sok izgalmas program, remek kirándulások és érdekes látnivalók is várnak a környéken. A legtöbb tevékenységet egy barátságosabb tavaszi időjárás esetén még szórakoztatóbb és kellemesebb is űzni, mint a nyári rekkenő hőségben.

Siófok felfedezésén túl közvetlenül a kempingben is találtok olyan tevékenységeket, amelyek segítenek kikapcsolni, kiszakadni a morcos hétköznapokból és a családdal, vagy a barátokkal tölteni az időt. Miért várnánk még hónapokat, ha már áprilistól is lehetőségünk van mozogni a szabadban, jókat enni, pihenni és önfeledten élvezni az életet?

 

Balatoni nyaralás már áprilisban? Túl korai, vagy mégsem? 1

Tűzoltó autóból átalakított lakóautó az Aranypart Campingben

 

Íme néhány ötlet, a tökéletes előszezoni kemping élményhez:

 

Strandolás

A tavaszi strandolás meglepően hangozhat, de a Balaton parton pihenni és élvezni a napsütést mindig jó ötlet. Erre tavasszal is van lehetőségünk. A melegebb időszakokban, akár napozhatunk is. A bátrabbak a jéghideg vízben is megmártózhatnak egyet, ami nagyon jó stresszcsökkentő, jót tesz a vérkeringésnek és bátorság próbának sem utolsó! Ne felejtsük el, hogy még tavasszal is fontos a megfelelő napvédelem és hidratálás.

 

Vízparti séták

A tavasz az egyik legkellemesebb időszak a vízparti sétákra. Ilyenkor a hőmérséklet még nem olyan magas, és a strandok sem olyan zsúfoltak, mint a nyári időszakban. Felfedezhetitek a part menti útvonalakat és élvezhetjük szépséges kilátást.

 

Vízi sportok

Az áprilisi, májusi  időszak éppen ideális a vízi sportok kipróbálásához, mint például a szörfözés, vagy kajakozás a SUP. A vízi sportok szempontjából is igaz, hogy a tavasz az egyik legelőnyösebb időszak a gyakorlásra, hiszen ilyenkor kevesebb ember van a vízen, mint a nyári szezonban.

 

Horgászat

Tudtátok, hogy a tavasz kedvez a horgász szerencsének is? Ilyenkor a víz még nem túl meleg, ezért a halak is aktívabbak. Választhattok egy jó helyet, előkerülhet a pecabot és élvezhetitek a csendet és a nyugalmat.

 

Röplabda

Az Aranypart Campingben számos szabadtéri sporttevékenységre van lehetőségetek, amelyek közül nagy kedvencünk a röplabda. Szervezhettek csapatot a barátokkal vagy családotokkal, és élvezhetitek az aktív kikapcsolódást, közvetlenül a kempingben.

 

Piknikezés

Hozzatok magatokkal piknikkosarat, plédet és élvezzétek a finom falatokat a Balaton parton. A piknikezés nemcsak étkezés, de nagyszerű kikapcsolódás is egyben. Ráadásul a kempingben található ABC-ben mindent beszerezhettek, ami egy idilli piknikezéshez szükséges lehet.

 

 

 

Gyönyörködés a naplementében

A balatoni naplemente minden évszakban magával ragad, de a tavasz egy különleges időszak, hiszen ilyenkor kapja vissza a természet a színeit. A fák friss lombkoronája, a víz kékje ránk is üdítően hat, de ilyenkor a nap sugarai lágyabbak és a délutáni kora esti fények különösen intenzívek.

 

Fotós kirándulás

Az fotózás lehetősége ma már ott van a zsebünkben, de ha van egy kis hobbi fényképezőgépetek, netán komolyabban foglalkoztok a fotózással, akkor a tavaszi Balatont egyszerűen nem hagyhatjátok ki! Ilyenkor nincs tömeg, szabadon készíthetünk képeket a legmegkapóbb balatoni látképekről.

 

Túrák két keréken

Az Aranypart Campingben biciklit is bérelhetünk és máris indulhatunk felfedezni a környék szépségeit. Béreljetek bringát és élvezzétek a kerékpározás nyújtotta szabadságot.

 

És még sok minden más vár…

Ez csupán néhány ötlet amit egy tavaszi kempingezés során könnyedén megvalósíthattok. Sokáig sorolhatnánk még a jobbnál jobb programokat, hiszen mindezek mellett megemlíthetjük a hangulatos bográcsozást a kempingben, vagy a szuper hajókirándulásokat a siófoki kikötőből indulva, a város látnivalóit és a remek programlehetőségeket is. A szabadidős programoknak csak a fantáziátok szab határt.

 

Kipróbálnád az előszezont? Foglalj szállást az Aranypart Campingben!

Összességében az előszezoni kempingezés nem csak kényelmes, de kellemes és csendes élmény lehet, amely ideális azok számára, akik keresik a nyugalmat a szabadságot és a természet szépségeit. Ha van kedvetek egy balatoni kiruccanáshoz, foglaljatok szállást online. Nem érdemes sokat várni, hiszen a szabad helyek ebben az időszakban is gyorsan fogynak. Az online foglalás egyszerű és szállásotokat fizethetitek bankkártyával, vagy SZÉP kártyával is.