Az Aranypart Siófokon várja az élménykeresőket

Különleges programok, kirándulóhelyek és látnivalók tavasszal a déli parton

2024. március 25.

Az Aranypart Siófokon várja az élménykeresőket

Különleges programok, kirándulóhelyek és látnivalók tavasszal a déli parton

2024. március 25.

Aranypart Siófok kemping camping Balaton

Előkerülhetnek a túracipők, mert nagy felfedezések várnak rád!

Úgy tartják, hogy az Aranypart Siófokon az egyik legszebb partszakasz és a Balaton itt kezdődik. A települést pedig a déli part fővárosaként is emlegetik. Nemcsak az egyedülállóan szép partszakasz és a sokféle programlehetőséggel kecsegtető település teszi remek úticéllá ezt a helyet, de kisebb-nagyobb balatoni felfedezőutakhoz is kiváló kiindulópont.

Tavasszal mindannyiunkban feltámad a vágy, utazni, kiszakadni a mindennapokból, feltöltődni az első igazi napsugarakkal és új élményekre vadászni. Itt a lehetőség elindulni, hiszen az Aranypart Camping & Apartments 2024. április 19-én megnyitja kapuit előttetek és az emlékezetes kalandok előtt.

Az alábbiakban egy kis inspirációt is adunk ahhoz, hogy milyen látnivalókat, kirándulóhelyeket érdemes meglátogatni a tavaszi időszakban. Pihenjetek Siófok Aranypartján, gyönyörű környezetben és fedezzétek fel  izgalmas programlehetőségeit.

 

Ideje meghódítani a Balaton környékét

Ha főszezonban jártok a Balatonra nyaralni, akkor a valószínűleg vakáció legnagyobb része a strandolásról, vagy a hőség elől való menekülésről szól. Tavasszal viszont lehetőségetek a van a környéket egy egészen új oldalról felfedezni. Az Aranypart Siófokon más arcát mutatja ebben az időszakban, hiszen ilyenkor minden üde zöld, kellemes meleg van, így jobban esik a mozgás a kirándulás, vagy akár egy kerékpártúra is.

 

Aranypart Siófok kemping camping Balaton

Siófok kikőtő

 

Siófok a sokszínű város

 

Kertek és virágok

Az Aranypart Siófok központjától csupán egy könnyű sétára található, ahol elidőzhettek a város gyönyörű parkjaiban. A siófoki kertek története a régmúltba nyúlik vissza és szépen gondozott zöld területek ma is virágok sokaságától pompáznak.

 

Víztorony

A siófoki Víztorony az utóbbi években jelentős felújításon esett át és ma már nemcsak látogatható, de kiállítótérként is funkciónál. A torony lábánál Tourinform iroda kapott helyet, ahol szívesen elkalauzolják az aktuális programlehetőségek kapcsán az érdeklődőket. Felérve a Víztorony tetejére pedig lélegzetelállító panoráma tárul elénk, ahol a várost és a Balatont is egyedi nézőpontból csodálható meg.

 

Aranypart Siófok kemping camping Balaton

Siófok víztorony

 

Látnivalók és programok

Érdemes egy kis időt szánni a ráérős tavaszi sétákra, elidőzni a parkokban, megcsodálni a templomokat, villákat, épületeket, körülnézni a kikötőben, mert ezek a látnivalók mind-mind a történelem egy részét képezik és még ma is elkápráztatnak egyedi szépségükkel.

 

Családi programok a környéken

Ha gyerekekkel utaztok, érdemes néhány izgalmas kalandot beiktatni a pihenőnapokba, hiszen a kisebbek is szomjaznak az élményekre. A környéken számos családbarát programlehetőség van, de az egyik kedvencünk a Bella Állatpark, ahol nemcsak nézelődni lehet, de közelebbről is megismerkedhettek a különféle állatokkal, sőt sétakocsikázásra, lovaglásra és tevegelésre is van lehetőség.

Fejtörést okozhat a programválasztás, ha nagyobb gyerekekkel utaztok, akiknek már nem vonzó a játszótér, ugyanakkor a mozgásigényük még megvan. Ebben az esetben is van megoldás, ki sem kell tennetek a lábatokat a szállásról, hiszen az Aranypart Camping & Apartments sportpályáit bátran használhatjátok. Ha pedig egy kicsit extrémebb beállítottságú a gyerkőc, látogassatok el az FGXTREME Skateparkba Siófokon.

 

Kerékpárutak és biciklibérlés helyben

Az Aranypart Siófokon egy tökéletes kiindulóhely ha kerékpáros felfedezésekre is nyitottak vagytok. A kemping és üdülőfalu területén biciklit is bérelhettek, az úticél kiválasztása pedig a ti kezetekben van. Átugorhattok a közeli Zamárdiba, ahol a Kőhegyi Kilátó panorámáját érdemes meglesni, vagy ha az erőnlétetek nagyobb távokat kíván meg, felfedezhetitek a Gömbkilátót Balatonbogláron. Bármerre is vigyen az utatok a kempingbe visszatérvén mennyei kényelem, finom ételek és igazi balatoni idill fogad majd.

 

Kényelmes szállás: Aranypart Siófok

Egy igazi testet-lelket felfrissítő tavaszi kiruccanást érdemes telepakolni élményekkel. Ahhoz azonban, hogy teljes értékű legyen az élmény, a szuper programokhoz is szükségetek lesz egy kényelmes bázisra, ahol jólesik lazítani egy-egy nagyobb kirándulás után.

A szállás minden nyaralás során kulcskérdés, így van ez az előszezoni  kiruccanások során is. Az Aranypart Camping & Apartments ideális választás a tavaszi időszakban, hiszen ilyenkor mindenki alig várja, hogy a természet közelében lehessen.

 

Ahol a kalandok után megpihenhetsz:
Aranypart Camping & Apartments

Az Aranypart Siófok egyik legszebb partszakasza, ahol közvetlenül a vízparton kempingezhetsz, érkezhetsz lakókocsival, vagy megszállhatsz kényelmes apartmanjaink, esetleg fűthető mobilházaink egyikében. A kemping és üdülőfalu egy kényelmes és megfizethető lehetőség a kikapcsolódásra, ami az előszezonban még olcsóbb. A számos kényelmi szolgáltatás pedig garantálja, hogy semmire ne legyen gondod az itt tartózkodás alatt.

Arra azonban legyetek tekintettel, hogy a kényelmes apartmanok és mobilházak gyorsan elfogynak, ezért ne halogassátok a szállásfoglalást, ha nem akartok lemaradni a tavaszi élményekről.

Az Aranypart Siófokon széles körben ismert a gyönyörű strandjáról, amelyre hat közvetlen kijárat is vezet a kempingből. Ha jól esne egy séta a Balaton parton, vagy piknikeznétek egyet a friss levegőn, itt helyben megtehetitek. A szálláson kiváló gasztronómiai szolgáltatók, étterem, büfék és ABC, valamint olyan különféle szabadidős- és sportlehetőségek várnak rátok, mint a foci, röplabda, minigolf, csocsó, óriás sakk és a fűtött élménymedence. Természetesen a kempingből nem hiányozhatnak a hangulatos tűzrakóhelyek és a játszótér sem.

 

Előszezonban is vár az Aranypart Siófokon!

Mindez csupán egy ízelítő a lehetőségek terén, hiszen a csodás kirándulóhelyek száma végtelen a Balaton környékén. Ne maradjatok ki a szuper kalandokból és foglaljatok szállást mielőbb egy tavaszi kiruccanásra az Aranypartra.