203 kilométer kerékpárút

Biciklivel a Balatonnál

2022. június 21.

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

203 kilométer kerékpárút

Biciklivel a Balatonnál

2022. június 21.

kerékpárút Balaton Siófok Aranypart

Több, mint kétszáz kilométeres kerékpárút, gyönyőrű panoráma, felejthetetlen élmények. Egy kirándulás akkor a legjobb, ha a család együtt tudja élvezni a természet adta lehetőségeket, ha élményeket szereznek és közben azért némi kikapcsolódásra is van lehetőség. Na, ez minden egy helyen van, ha a Balatonhoz jöttök, ahol tavasztól őszig mindig akad látnivaló, de a mozgás és a gyerekek öröme sem marad el.

 

Miért épp a Balaton?

Kezdjük talán azzal a kis kedvcsinálót, hogy miért érdemes a biciklivel a Balatont választani. Ugyan mindenki másképp szeret biciklizni, de ha gyerekekkel jöttök, akkor ez egy nagyon hálás terep. Egyrészt kicsi a szintkülönbség, szóval a 203 km-es Balaton körül kiépített kerékpárúton nem kell megszakadni, ami azért nagy előny. A hosszú táv ugyan a profiknak is kedvezhet és jó szórakozás lehet, de akik csak kicsit bóklásznának a gyönyörű vidéken, azoknak kimondottan megfelelő.

 

Hogyan tájékozódjatok két keréken?

A Balaton még mindig a legkeresettebb desztináció Magyarországon, így a turisták számára, most már szinte minden szempontból kínálnak megfelelő tájékoztatást a helyiek. Ebbe beletartoznak a turista utak, biciklis Balaton túrák, szálláshely és programinformációk is. A bringázni vágyók is több útleírást találhatnak az interneten, a funiq.hu oldalon például szintkülönbségeket, távokat és pontos útleírást is találtok.

Túraútvonalak és leírások »

A balatonbike.hu oldal is nagyon informatív, itt is egy részletes térképen tudjátok nyomon követni a balatoni kerékpárutat, ráadásul tippeket is kaptok, milyen túrákat érdemes betervezni. Ezek az útvonaltervek a távolságokat, szintkülönbségeket ugyanúgy jelzik, de az oldal felsorolja mindazt a látnivalót is, amit útközben tudtok megnézni. Mindezt természetesen képanyaggal illusztrálva.

Balaton Bike túraútvonalak »

 

Hol érdemes megszállni?

Már is van két ötletünk, hogy miben érdemes gondolkodnotok, hogy a bicikli, Balaton és a család egyszerre teljesüljön. Nézzük először a gyerekek szempontját – mivel ők is szeretnék jól érezni magukat, érdemes olyan helyet választani, ahol a bringázás mellett más élményeket is szerezhetnek. Emellett az sem árt, ha ezen a helyen kerékpárt is tudtok kölcsönözni, márcsak abból a szempontból is, mert ezeket nem mindig könnyű utaztatni, főként, ha több személy bringáját kell egyik helyről a másikra elszállítani.

 

kerékpárút Balaton Siófok Aranypart

 

Siófok tökéletes erre a célra

Siófok is megközelíthető kerékpárúton és pont azért kedvelik a családok, mert számtalan lehetőség akad a városban. Az már csak ráadás, ha a kempingben szálltok meg, akkor a gyerekek  sokat lehetnek a szabadban, tüzet rakhatnak, focizhatnak, ráadásul az Aranypart Campingben még ennél is több lehetőséget kínálunk. Teljesen felújított játszótér, több büfé, bár és sportolási lehetőséget is kínálunk. A kisebbek minigolfozhatnak, csocsózhatnak vagy részt vehetnek azokon az animációkon, amelyeket a kempingben ingyen szolgáltatnak az Animacik csapata.

Szállásfoglalás és ajánlatkérés »

 

Zamárdi a Balaton szíve

Zamárdi is útba esik a balatoni kerékpárúton. Egy kemping ideális szállás a biciklivel érkezőknek. A Mirabella Camping közvetlenül a part mellett van, így bármikor könnyen le tudtok szaladni a strandra. Ez nagy könnyebbséget jelent, ha némi vízi játékkal, matracokkal és egyéb strandcuccal felszerelve kell megközelíteni a partot. A Mirabella Camping saját partszakasszal is rendelkezik, az Aranypart Campingnél pedig a több kilométer hosszú szabad strandot tudjátok élvezni.

 

Túraútvonal ajánlatok a kerékpárúton

 

Siófok- Zamárdi

A Siófok – Zamárdi közötti kerékpárút szakasz körülbelül 10 km, a terep viszonylag egyenes, úgyhogy nagyjából 1 óra alatt teljesíthető a táv. Ha tesztek egy kis kitérők, akkor megnézhetitek a zamárdi Kőhegyi-kilátót is, de vagy eltekerhettek Balatonföldvárig is, ahol úti cél lehet a Hajózástörténeti Látogatóközpont. Ez egy rövid kerékpártúra, amit gyerekekkel is be lehet vállalni.

 

Siófok – Szántód

Szántód 16 km-re fekszik Siófokitól, ez akár egy egész napos túra is lehet, hiszen innen indulnak a kompjáratok Tihany irányába. A kompok a nyári szezonban körülbelül 40 percenként indulnak.  Semmiképp se hagyjátok ki ezt a helyet, ha már itt jártok, hiszen Tihany az egyik legizgalmasabb és legszebb városa a Balatonnak.

A balatoni kerékpárúton körbe lehet biciklizni a tavat, így ha megtervezitek a bicajtúrát a szállásaitokat is bele tudjátok tervezni. Nálunk akkor is tudtok online szálláshelyet foglalni, ha sátorozni szeretnétek, ami főszezonban komoly előnyt jelent, amikor a szálláshelyek mind megtelnek.

Szállásfoglalás az Aranypart Campingben »