Siófoki programok decemberben

Ilyen a téli varázslat a Balaton parton

2023. december 02.

Siófoki programok decemberben

Ilyen a téli varázslat a Balaton parton

2023. december 02.

programok december Aranypart Camping advent Siófok Balaton

Adventi kikapcsolódás a nyár fővárosában

A Balaton part a maga különleges atmoszférájával minden évszakban elvarázsol minket. Szerencsére nem csak a forró nyár hozza el azt a kellemes zsongást, amit annyira szeretünk itt a déli parton, hiszen ez a környék éppúgy lehet az ünnepi készülődés egyik fontos állomása, mint ahogy a tavaszi feltöltődésé, nyaralásé, vagy az őszi kirándulásoké is. Kikapcsolódási lehetőségek, nagyszerű élmények és programok decemberben is bőségesen akadnak az idelátogatók számára.

A „Téli Varázs Siófokon” című ünnepi programsorozat 2023. december 3 – 24. között várja a vendégeket Siófok Főterén. A Víztorony lábánál nap, mint nap változatos programok és igazi adventi hangulatra lehet számítani.

 

programok december Aranypart Camping advent Siófok Balaton

Adventi programok, Siófok

 

Ünnepre hangolva – siófoki programok decemberben

 

Egy téli délután az Aranycsengő Adventi vásáron

A Téli Varázs Siófokon elbűvölő karácsonyi vásárral és változatos programokkal, gasztronómiai kínálattal gondoskodik róla, hogy valóban átjárjon minket az ünnepi hangulat. Ellátogatni ide kiváló páros program, családi élmény, de barátokkal is érdemes belekóstolni egy kicsit az adventi hangulatba.

 

Forró italok, téli csemegék

A siófoki programok decemberben is magával ragadó hangulatot teremtenek, hiszen a város főterén varázslatos környezetet hoztak létre a szervezők. Az ünnepi dallamok, ízek, illatok és a fényárban úszó belváros minden érzékünket elcsábítja. Ahogy belépünk a város szívében megnyíló adventi vásár területére, a sütemények és forró italok édes-fűszeres aromái köszöntenek. A téli hidegben pedig jólesik egy finom forralt borral, vagy forró csokival a kezünkben sétálgatni és belevetni magunkat az ünnepi kavalkádba.

Akár ellátogathatunk a vízpartra is, hiszen a vásártól pár perc sétára ott találjuk a téli Balatont azzal az egyedi megnyugtató természetközeli hangulatában, ami már önmagában élmény lehet, főleg egy finom forró itallal, vagy kürtős kaláccsal a kezünkben. Ha szerencsénk van és tiszta az idő, a balatoni naplemente fényeit télen sem szabad kihagyni. Ha erre járunk, próbáljuk meg elcsípni azt a különleges fél órát, amikor az ég alja rózsaszínes, lilás fényekben pompázik.

 

Ünnepváró gyerekprogramok decemberben

Idén is valóságos téli gyermekparadicsom várja a kicsiket a nagy karácsonyfa környékén. Karácsonyi meseerdő, körhinta és a kisvonat 2023. december 1. és 23. között nap, mint nap megörvendeztetik az apróságokat.

A téli játékok és az interaktív programok az egész család számára izgalmas elfoglaltságokat kínálnak. Részt vehettek kreatív foglalkozásokon, ahol saját karácsonyi dekorációt vagy ajándékot is készíthetnek a gyerekek, lesznek gyerekkoncertek és elindul a Mikulás hajó is. A Nagystrand területén pedig egy hangulatos Jégpálya is várja a vendégeket.

 

Karácsonyi fények

A siófoki programok decemberben a fények köré szerveződnek, hiszen nem csak a hagyományos adventi gyertyagyújtás hozza meg az ünnepi hangulatot a főtéren, de káprázatos fényjátékokra is számíthatunk a Téli Varázs programsorozat ideje alatt.  December elsején felragyognak a karácsonyfa fényei és a gyönyörű fényfüzérek, hogy az adventi időszak alatt bevilágítsák a belvárost és a vásár környékét. A Siófok55 programsorozat keretében pedig lézershow is szórakoztatja majd a közönséget.

 

programok december Aranypart Camping advent Siófok Balaton

Adventi programok, Siófok

 

Adventi koncertek és kulturális programok

A zene és az ünnepi dallamok a Téli Varázs programsorozat állandó elemei lesznek.  Koncertek, hangversenyek, valamint helyi tehetségek és zenekarok előadásai inkább fokozzák az ünnepi hangulatot. Fogjatok egy gőzölgő forró italt a kezetekbe, húzódjatok a színpad közelébe, és élvezzétek az élőzenei programok decemberi varázsát.

A zenei repertoár mellett a kulturális eseményekben is bővelkedik ez az időszak, decemberben a Mézeskalácsváros című kiállításra is sor kerül, de lesz színházi előadás, könyvbemutató, hangfürdő, baba-mama klub, interaktív családi koncert, izgalmas workshopok és sok-sok más színes program.

 

Karácsonyi meglepetések beszerzése

A főtér közepén a karácsonyfa körül elhelyezett színes pavilonok alatt kézművesek és helyi kereskedők kínálják különleges portékáikat. Miután jóllaktunk az ünnepi ízekkel, illatokkal, akár otthonra is vihetünk belőlük egy kicsit. Sőt, ha még vissza van egy-két apróság, amit ajándékba szánunk itt kedvünkre böngészhetünk a díszek, hagyományos karácsonyi édességek és különféle egyedi kézműves ajándéktárgyak között.

 

Irány Siófok!

A siófoki programok decemberben valóban csodálatosak, használd ki a lehetőségeket és hangolódj az ünnepre ezen az első rangú üdülőhelyen, amely télen sem fog csalódást okozni. Az adventi vásárban rengeteg élmény vár mindenkire, így biztosan megtalálod a számodra legkedvesebb kikapcsolódást az adventi készülődés jegyében. Ezek különleges programok decemberben együtt alkotják a siófoki Téli Varázs valóban varázslatos és felejthetetlen hangulatát.

 

Siófoki élmények a fa alatt

Siófok minden évszakban csodálatos, így ha már belekóstoltál egy kicsit a téli programok hangulatába, gondolkodj előre és készülj fel a tavaszi nyitányra is! Az ünnepek hamar elillannak és a tél vége szélsebesen elérkezik, hogy teret adjon valami újnak, a tavasz üde zöldjének és az első igazi napsugaraknak. Ha még nálad is vissza van az ajándékok beszerzése, akkor idén karácsonykor lepd meg a szeretteidet egy közös kiruccanással a siófoki Aranypart Campingbe. Az együttlét és a napsütötte vízparti programok a legizgalmasabb ajándék minden korosztály számára.

Az Aranypart Campingbe jöhettek akár az előszezonban is, hiszen hangulatos fűthető mobilházainkban és üdülőházainkban igazi kényelemben pihenhetitek ki a tél fáradalmait. Az Aranypart Camping ajándékutalványát pedig néhány kattintással megvásárolhatod ITT. Nyomtasd ki, tedd a fa alá és nincs más dolgod, mint élvezni az ünnepi készülődés varázslatos hangulatát.