Szabadstrand és Bamboo Sziget

A legjobb ajánlatokat weboldalunkon találod, foglalj most!

Vizes kalandok Siófok legszebb partszakaszán

Nálunk belevethetitek magatokat az igazi vízparti életérzés élvezetébe, hiszen az Aranypart Camping & Apartments közvetlenül a Balaton parton található. A vízi sportok szerelmeseinek és a kalandokat kereső vendégeinknek ez a hely maga a paradicsom. A szabadstrand a kemping és üdülőfalu területéről kényelmesen megközelíthető, összesen öt közvetlen kijárat csatlakozik a fürdőhelyhez.

A szállásotoktól egy karnyújtásnyira találjátok a Siófok legszebb partszakaszát, ahol az aktív kikapcsolódási lehetőségek széles kínálata vár benneteket. A magával ragadó látvány mellett izgalmas kihívásokra is számíthattok, a Wakeboard – Bamboo szigetnek köszönhetően, amely a parttól mindössze 80 méterre várja, hogy meghódítsátok a vizet!

 

Szabadstrand

A siófoki Aranypart szabadstrandja közvetlenül az Aranypat Camping & Apartments mellett található. A gyönyörű zöld, füves-fás területen egy közel 30 méter széles sávban választhattok magatoknak ideális pihenőhelyet. A hatalmas fáknak köszönhetően nagyjából a teljes terület egyharmadán árnyék van. A parton több zuhanyzó és kényelmes lépcsős lejáró is található, amelyek a vízbe vezetnek. A szabadstrand területén büféket, mosdókat, játszóteret és sportszer kölcsönzőt is találtok. Kipróbálhatjátok a klasszikus vízibiciklit, csónakázhattok és felfedezhetitek a Wakeboard – Bamboo sziget szolgáltatásait is.

Az Aranypart szabadstrand ingyenesen látogatható.

Szabadstrand
az Aranyparton

Az Aranypart Camping & Apartments 5 közvetlenül a strandra nyíló kijárattal rendelkezik. Nézd meg a kemping térképet.

Zuhany
a parton

A siófoki Aranypart szabadstrand kiváló infrastruktúrával rendelkezik. A területen zuhanyzókat is használhattok.

Játszótér
a strandon

Egy Aranyparton töltött nap tökéletes családi élmény, a strandon egy szuper játszótér is várja a kicsiket.

Bamboo Sziget a szabadstrandon

A Bamboo szigeten kölcsönözhettek eszközöket, de felkészült, professzionális oktatók is a segítségetekre lesznek annak érdekében, hogy igazán felejthetetlen élményben legyen részetek. A kitartó sporttevékenységeket követően pedig élvezhetitek a pihenés ezen a csodás vízen úszó oázison, ahol a Bamboo Island pihenő helyekkel, napágyakkal, napernyőkkel és egy remek büfével vár benneteket. Aranypart Camping & Apartments karszalaggal egyet fizet kettőt kap akciót is igénybe vehetitek a Bamboo sziget wakeboard szolgáltatásaira: 1/2 órát fizetsz 1 órát csúszhatsz; 1 órát fizetsz, 2 órát wakeboardozhatsz.

A Bamboo sziget szolgáltatásai között a wakeboard, landlock, wakeskate, páros léc, monosí és szörf élményeket is megtaláljátok.

A wakeboard
a nyár szenzációja

Wakeboard, más néven vízisí egy valódi extrém sport, amely magában foglalja a síelés, a snowboardozás és a szörfözés elemeit, ugyanakkor teljesen más kihívást jelent, mint mondjuk a klasszikus szörf. A wakeboardozók a víz tetején siklanak, miközben egy kötél segítségével egy motorcsónak húzza őket, esetleg egy kötél-pályán vontatják magukat.

A stabilitás megtartása nem egyszerű feladat, mindenképpen gyakorlást igényel, azonban a sebesség a víz közelsége felülmúlhatatlan élménnyel ajándékoz meg minket kitartásunkért. Ez a sport kiváló lehetőséget nyújt minden adrenalinra éhes sportolónak.

A vízisíelés során a határainkat feszegetve kiélvezhetjük az extrém sportok adta semmihez nem fogható élményeket. Nem csoda, hogy a wakeboardozás egyre népszerűbbé válik a Balatonon is.

Bamboo Vízisí pálya vonzza a fiatalokat és mindazokat, akik szeretnének kipróbálni valami újat és izgalmasat a nyaralásuk alatt. A wakeboardozást az teszi annyira vonzóvá, hogy ez a tevékenység egy komoly sport és a laza vízparti életérzés tökéletes kombinációja, ahol valóban szabadok lehettek, mindemellett igazi sport teljesítményként is felfogható.

Kinek ajánlott
ez a sport?

A wakeboard nem egy hétköznapi sportlehetőség, így elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a kihívásokat és már van tapasztalatuk a vízen, vagy érdeklődnek a vízi sportok iránt. Mindenesetre nagyon izgalmas dologról van szó, ami egyrészt szórakoztató, másrészt pedig próbára teszi az erőnlétünket.

Mivel a vízisíelés során a testünket egyensúlyban kell tartanunk, ezért ez a sport nem csupán komolyabb izommunkára késztet minket, de a koordinációs képességeink fejlesztésére is pozitív hatással lehet.

Általában azt mondják, hogy ez a sport azoknak való, akik tapasztaltabbak a vízi sportok terén, vagy jó az állóképességük, mivel a kezdők számára az első pár alkalommal nehéz lehet. Minden kezdet nehéz, így van ez a vízisí esetében is. Ha először próbálkozunk, kihívás lehet a deszka irányítása de még az is, hogy sikerüljön a víz felszínén tartani magukat.

Ennek ellenére nem szabad megriadni a kezdeti nehézségektől, hiszen ha egyszer rákapunk az ízére, semmihez sem fogható élményekkel leszünk gazdagabbak. Szabadon siklani a vízen, élvezni a sebességet és átélni a teljesítmény sikerét igazi adrenalin bomba.

 A Bamboo Vízisí pályán biztonságban kísérletezhettek, hiszen a megfelelő felszerelés használata és a biztonsági szabályok betartása segíthet abban, hogy mindenki gondtalanul élvezhessétek a wakeboardozás élményét.