Egész évben ünnepel Siófok: várossá avatásának 50. évfordulójáról szól 2018.

Biztosan nem fog csalódni, aki idén Siófokra látogat; ez alkalomból ugyanis 10 eseményből álló rendezvénysorozat veszi kezdetét márciusban. A jubileumi eseménylánc különlegessége abban rejlik, hogy a városlakók és a turisták nem csupán egy-egy megszokott fesztiválon, hanem egy egész éves ünnepsorozaton vehetnek részt az idei évben, ahol minden egyes rendezvényben felismerhetőek lesznek a neves évfordulót hirdető elemek.

Az első állomás a négynapos Húsvéti Nyuladalom lesz, melyet idén harmadszorra rendeznek meg, a záróesemény pedig nem lehet más, mint a Szilveszteri Party. Az ünnepsorozat a Pünkösdi Szezonnyitón érkezik a tetőpontjához május18-tól 21-ig,  nemcsak az új, tóparti helyszín és a gondosan kiválasztott, színvonalas előadók, kitelepülők és programok miatt, hanem mert a Szezonnyitó szimbolikus jelentést is hordoz; a Balaton-part ettől az időponttól kezdi meg aktívabb életét. Ősszel pedig egy új nagyrendezvény is bemutatkozik, a Márton napi hagyományokra épülő Libadalom.

Az ünnep természetesen nem csak a fesztiválokról szól majd. Rengeteg kisebb program is lesz az 50-es évforduló jegyében, melynek szervezésébe a város intézményei, egyesületei, gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki kiveszi a részét. Élvezzük ezt a sokszínű és mozgalmas évet Siófokon, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Az alábbi linkre kattintva megtalálják Siófok naprakész online rendezvénynaptárát:

https://www.siofokportal.com/Rendezvenynaptar-2018.