Házirend

 

 

A házirend

betartása vendégeink nyugodt pihenése érdekében közös célunk!

 

Ékezés, bejelentkezés

Az Aranypart Camping területére érkező vendégek a szálláshely elfoglalása előtt kötelesek személyenként bejelentkezni. Személyes okmányaikat regisztráció céljából munkatársainknak szíveskedjenek átadni.

A regisztrált kempingezők karszalagot kapnak, melyet kötelesek az itt tartózkodásuk ideje alatt viselni. A járművek a regisztrálás után autós matricát kapnak, melyet a szélvédőre, jól látható helyre kérjük elhelyezni. Ezek elvesztése vagy megrongálása esetén pótdíj fizetendő.

A szállást vendégeink az érkezés napján 15 órától foglalhatják el. Távozás napján üdülő és mobilházaink 10 óráig, parcelláink és sátorhelyeink 12 óráig vehetők igénybe. A megadott időponttól eltérő érkezés és távozás előzetes egyeztetés alapján, a mindenkori foglaltság függvényében, felár ellenében lehetséges.

 

Fontos tudnivalók

Nyaralása alatt legyen szíves a recepció és a portaszolgálat nyitvatartási idejét figyelemmel követni:

Portaszolgálat április 27 – szeptember 30. között 0-24 óráig van nyitva, ez alatt az időszak alatt gyalogos forgalom lehetséges

A kapu este 23 és reggel 6 óra között zárva tart, ezalatt a járművel való közlekedés csak különösen indokolt esetben lehetséges.

A kemping területén a KRESZ szabályai érvényesek: TILOS az ittas vezetés; járművel való közlekedés maximum 5 km/h sebességgel megengedett.

 

Recepció nyitva tartás:

04.27.-05.13. és 09.17.-09.30

vasárnaptól csütörtökig: 8:00-16:00 óráig
péntek, szombat: 8:00-17:00 óráig

05.14.-06.17. és 08.27.-09.16

vasárnaptól csütörtökig: 8:00-16:00 óráig
péntek, szombat: 8:00-18:00 óráig

06.18.-08.26

vasárnaptól csütörtökig: 8:00-20:00 óráig
péntek, szombat: 8:00-22:00 óráig

 

A délutáni szieszta 13-15 óráig, az éjszakai csendespihenő 23-06 óráig tart.

A kempingbe látogatóként érkező rokonok, ismerősök látogatójegyet kell, hogy vásároljanak, mely legkésőbb 20 óráig ad lehetőséget a kemping szolgáltatásainak igénybe vételére.

A kempingbe látogató vendég kizárólag a kijelölt parkolóhelyen parkolhat.

Kérjük vendégeinket, hogy a gépkocsikkal csak saját parcellájukra, illetve a házak mellett kijelölt parkolókba szíveskedjenek beállni

A kempingben 18. életévét be nem töltött személyek csak szülői vagy rokoni felügyelet mellett tartózkodhatnak. Csoportos nyaralás esetén a kiskorúakért a kísérő pedagógusok, csoportvezetők felelnek. Az életkor megadása nélkül on-line foglaló és érkező kiskorúakért a kemping nem vállal felelősséget!

Gyermekek a vízi eszközöket csak szülői felügyelet mellett vehetik igénybe; a játszótéri eszközök 50 kg-ig vagy legfeljebb a gyermek 14 éves koráig használhatók.
 

Háziállatok a kempingben

A kempingbe csak békés természetű, félelmet nem keltő állatok vihetők be, fizetési kötelezettség mellett. Házikedvencei oltási könyvét hozza magával, melyet kérésre be kell mutatni! Póráz használata kötelező! Háziállatok recepcióra, üdülő- és mobilházakba, közösségi- és vendéglátóipari helyiségekbe, játszótérre, strandra, Balatonba, medencébe NEM vihetők! Az állatok csak a piktogrammal megjelölt helyen fürdethetők. Az állattartók kötelesek kedvenceik után rendet tartani!

 

Karbantartás/berendezések

Ellenőrizze a felszerelési tárgyakat! Ha eltérést, hiányt tapasztal, kérjük azonnal jelezze! Reklamációt utólag nem fogadunk el!

A kemping területén található szállásokat, berendezési és felszerelési tárgyakat rongálni TILOS! A szándékos rongálás vagy a berendezési tárgyak eltulajdonítása minden esetben helyszíni kártérítést vagy feljelentést von maga után. A házak felszerelési és berendezési tárgyaiba történő bárminemű önhatalmú műszaki beavatkozás, illetve a szobák átrendezése szigorúan tilos!

Kérjük Önöket, hogy a felszerelési tárgyakat csak a kemping területén belül használják. Szabadtéri sütés, főzés esetén az ehhez szükséges eszközöket kérjük a használat után a házakba visszavinni!

 

Biztonság

Kempingünk egész területére vonatkozik a tűzrakási tilalom. Nyílt láng használata TILOS! Tüzet rakni, bográcsozni csak az arra kijelölt helyen szabad a tűzrendészeti szabályok betartásával és a kempingvezető előzetes engedélyével.

A kemping területén elhagyott értékekért felelősséget NEM vállalunk! Értéktárgyaikat a recepción található széfjeinkben helyezhetik el. A széf csak a recepció nyitva tartási idejében érhető el! Ne felejtkezzen el értékei védelméről; kérjük a szálláshelyek nyílászáróit zárva tartani!

A kemping elemi- és viharkárokért (jégeső, fakidőlés, lehulló ágak stb.); tűz, fertőzések és betegségek, valamint a terrorista cselekmények által okozott károkért NEM vállal felelősséget!

 

Környezetvédelem

Kempingünk a Balaton fokozottan érzékeny zónájában fekszik. Az itt tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzet védelme.

A kemping területén szemetelni TILOS; kérjük Önöket, hogy szálláshelyüket és környékét szíveskedjenek rendben és tisztán tartani! Gondoljanak a következő kempingezőkre is, szálláshelyüket távozáskor tisztán hagyják el.

Kérjük a hulladékot az erre kijelölt gyűjtőedényekben helyezzék el. A kihelyezett hulladéktárolók a szelektív gyűjtésnek megfelelő feliratokkal vannak ellátva, ezekbe más jellegű hulladék NEM helyezhető! A veszélyes hulladék (pl.: elhasznált akkumulátor, szárazelem…stb.) leadásáról érdeklődjön a recepción.

Amennyiben járművéből benzin- vagy olajfolyást észlel, kérjük azonnal jelezze a recepción!

Kérjük óvják a kempingben található növényeket, bokrokat. Ágaikat, hajtásaikat ne törjék, ne vágják le, a csemetéket ne tapossák le, parkolás során figyeljenek a parkolót szegélyező növényekre! Kérjük, hogy a ruhaszárító köteleket, illetve az elősátor rögzítő köteleit NE kössék a fák ágaihoz! SZIGORÚAN TILOS a fákba szöget verni, ételmaradékot, szennyező anyagot a növényzetre önteni. Árkot, gödröt ásni ideiglenes jelleggel sem megengedett!

Az érzékeny természet védelme különösen fontos a vízparton és a vízben. A fürdőzők nagy mennyiségű napolaj használata súlyos terhet jelent a Balaton élővilága számára. Kérjük, lehetőség szerint használjanak minél kevesebb napolajat, hozzájárulva a tó vízminőségének megőrzéséhez.

 

Strand

A strandot a fürdőzők csak saját felelősségre használhatják.

A szabadvizeken való fürdőzés szabályait a 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet szabályozza: „TILOS fürdeni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított és legfeljebb a mély víz határáig.”

A vízparttól számított 10 méteres körzet strandterület, így lakókocsival, sátorral ezen a szakaszon belül nem tartózkodhatnak.

A kemping területén horgászni csak a kijelölt helyen lehet. A horgászat engedélyezett helyét a kempingvezető jelöli ki. A kijelölt helyről felvilágosítást a kemping recepcióján kérhet.

A horgászat szabályait a balatoni horgászrend tartalmazza, melyről a Siófoki Horgászegyesület honlapján tájékozódhat.

A hattyúk és kacsák etetése egészségügyi okokból SZIGORÚAN TILOS!

 

Dohányzás

Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehetséges. Kérjük a dohányzás mellőzését üdülő- és mobilházainkban, közösségi helyiségekben és a recepción.

 

Elsősegély / orvosi ellátás

Orvosi ügyelet Siófok településen működik, a recepción ezzel kapcsolatban kaphat tájékoztatást. Kollégáink az esetlegesen felmerülő problémák kapcsán segíteni tudnak. Elsősegélyláda a recepción, a portán, a medencénél és a vízimentőszolgálatnál található.

 

Ami a kempingben nem megengedett

A kempingezés szokásos rendjének, írott és íratlan szabályainak megsértése

Másokat zavaró tevékenység folytatása (Látvány, megjelenés, zaj.)

A csendes pihenő megzavarása, a járműhasználati tilalom megszegése.

A kempingbe olyan tárgyakat vagy élőlényeket behozni, amelyek mások testi épségét veszélyeztethetik, mások nyaralását vagy közízlését zavarhatják.

Olyan zászlók, jelvények vagy más tárgyak elhelyezése, amely egyes nemzetek vagy személyek megsértését eredményezhetik.

 

Vendégeink érdekében

A kemping teljes személyzete jogosult a házirend betartását figyelemmel kísérni és a vendégek figyelmét erre felhívni.

A kemping házirendjét megszegőktől a kempingvezető megvonhatja a tartózkodási engedélyt és a számla rendezése után a kemping azonnali elhagyására szólíthat fel.

Kérjük Önöket tartsák be a házirendet annak érdekében, hogy minden vendégünk jól érezze magát és szívesen térjen vissza hozzánk!

 

Minden kedves vendégünknek kellemes pihenést kívánunk!

Kemping Vezetősége

 

Aranypart Camping

8600 Siófok, Szent László u. 185.
Email: reservation@aranypartcamping.hu
Telefon: +36 84 353 399

Aranypart Camping

8600 Siofok, Szent László u. 185.
Email: reservation@aranypartcamping.hu
Telefon: +36 84 353 399